JULEFROKOST 2016

17.-18. DECEMBER

TEMA: NYTÅRSAFTEN

Det er den sidste weekend inden juleaften, og det meste af patruljen er formentlig ved at få massiv overdosis af kvalmende julemusik. Derfor holder vi julefrokost uden julemusik. Ingen jingle bells, white christmas eller det jul det er cool. Basta bom.

I stedet leger vi nytårsaften og skal se lidt tilbage og lidt frem. I slipper for at beskæftige Jer med Prince, Rick James, Jefferson Airplane, Earth, Wind and Fire, Beastie Boys og Freddy Fræk, der alle enten er døde eller mistede kendte bandmedlemmer i 2016. Lemmy døde desværre lige på den forkerte side af nytårsaften 2015/2016.

Til gengæld skal vi dyrke dem her lidt som vi mistede i 2016:


1. Leonard Cohen (21. september 1934 – 7. november 2016)

Han forsvandt pludselig uden at vi rigtig har fået dyrket ham i patruljen. Måske syntes vi han er for stille eller for kunstneragtig? Jeg ved det ikke. Men Leonard var sku en stor kunstner, og mange af vores helte som Nick Cave og Pixies har hyldet ham, så det kan vi vel også. Derfor: Spil et fedt Leonard Cohen nummer. Du styrer selv om det er mesteren selv eller et cover, men nummeret skal være skrevet af Leonard, og du må gerne researche lidt, så du kan knytte en god historie til nummeret.

2. David Bowie (8. Januar 1947 – 10. Januar 2016)

Bowie var, og er, jo kæmpe kæmpe stor. Lad os hylde ham med et fedt nummer, og prøv nu at find et nummer, der ikke allerede er blevet gennemtærsket. Lad os dykke lidt ned i de mere ukendte hjørner af Bowies fantastisk sangkatalog.

3. Beatles/George Martin (3. januar 1926 – 8. marts 2016)

Det femte medlem af The Beatles, der producerede samtlige Beatles plader. Igen et mega band som vi aldrig har fået dyrket. De har lavet meget andet end She loves you og Yellow Submarine. Kom med et fedt nummer, og knyt gerne en lille historie til. Beatles passer godt til lun flæskesteg. Det må også gerne være cover numre.

…. og så må vi gerne vende tilbage til nutiden. To vigtige rock-lande har gjort i nælderne i år. Jeg taler selvfølgelig om UK/Brexit og Trump Land. Lad os dyrke dem lidt.

4. Brexit

Lad os høre et fedt nummer fra 2016 med et ungt britisk band eller solist. Der er bonus, hvis det er et nummer der på en eller anden måde relaterer sig til Brexit, men det er på ingen måde et krav. Er der håb for briterne? Go ahead!

5. Trump Stomp

Den 20. januar får amerikanerne ny præsident. Han hedder Donald, og er pjattet med Neil Young!! Til gengæld er Neils ynglingspolitiker ikke Trump.

Hvad sker der i USA? Lad os høre nogle unge fremadstormende amerikanere som vi helt sikkert kommer til at høre mere til i fremtiden. Eneste krav er, at de kun må have udgivet et enkelt album. Der er bonus, hvis ordet “Trump” indgår i bandnavn eller sangtekst.